Seilcharter og -kurs

«S/Y Santana» er klar for alle typer oppdrag, kort eller lang seilas, i hvilken form du ønsker. Alt fra mindre hyggeturer i indre Oslofjord til gode opplegg for grupper som ønsker noe mer.  Med skipperens erfaring er vi klare for å seile ut på havet, gjerne fra Færder og ut. Her er de store opplevelsene med vær, vind, nattseilas, dyreliv og alle fasetter med havseilas.

Vi kan ha turen som en ren opplevelse, men vi ønsker at deltagerne skal få andre opplevelser gjennom generell opplæring i seiling. Da må alle deltagerne ta sin tørn, bidra på alle oppgaver en slik stor seilbåt krever. Vi starter gjerne fra Son, Hankø eller annet ønskelig sted dersom havet frister mer enn fjordseilas. Men – vi tar gjerne en kortere seilas i indre Oslofjord også.

Her er noen eksempler på turer vi arrangerer:

For selskaper Til firmatur, kundetur, intern premiering, Kick-off. «Welcome on board», eget teambuildings konsept (les mer om dette nederst på siden),  mm.
Til representasjon Ta med viktige forretningsforbindelser, gjør det lille ekstra som kan bety veldig mye
For prosjekt- eller arbeids-grupper Som ønsker å spleise seg nærmere sammen eller løse felles utfordringer
Gourmet-aften Med innleid velrenommert kokk kan vi invitere til en gourmet-aften til sjøs, med de lekreste retter og tilhørende drikke i det beste maritime miljø, «S/Y Santana» . Dette kan skreddersys til anledningen og stedet dette ønskes gjennomført
Viktige feiringer I forbindelse med bryllup, bursdag, runde år eller utdrikningslag. Overraske gjerne med et arrangement
«Single-tur» En seilas tilrettelagt for de som ønsker å treffe andre likesinnede *
«Lugar-charter» For par som ønsker en ny felles opplevelse, lei en lugar på en seilas *
Skagerrak tur Med klare mål i Skagerrak (arrangeres gjerne fra Son eller Hankø) *

*) Egne arrangementer settes opp, ta kontakt for dato

Ta kontakt for mer informasjon

Santana, Ocean 71, seil, ketch, messan

I tillegg til seilopplevelsen vil det kunne bli gitt opplæring i elementær seiling, navigasjon, trimme seil, rore, ja selv det å være kokk om bord. Vi deler på alle oppgavene og sørger for at alle får prøve alt. Men dersom du kun vil ha det som en ren opplevelse så er det helt greit. ALLE skal uansett føle at de har hatt den største seilopplevelsen de selv søker.

Under seil 2

Beskrivelse av teambuilding konseptet “Welcome on board”:

Å seile er som å drive en forretning eller en prosjektgruppe. Forskjellen er ofte at å gjøre feil i en seilbåt kan få konsekvenser der og da og kan raskt endres før det får større påvirkning, mens i en forretning kan feil også få konsekvenser, men kanskje først på et senere tidspunkt, og da uten å kunne hindre det. I en seilbåt må alle arbeide mot samme mål, basert på en felles strategi for å nå dette. Roller er godt fordelt og drillet individuelt; Taktikker, rormann, navigatør, trimmer, kokk, m.fl. Og disse er igjen godt drillet sammen i team, som er det vesentlige for å «få skuta til å flyte samme vei». I tillegg er det etablert en vinnerkultur, som har kun et mål i sikte – å komme først over målstreken og bli best, vinne!

I en forretning skal det fungere på akkurat samme måte, men hvem opplever ikke daglig at dette ikke helt foregår slik, da ”ad-hock syndromet” daglig innhenter oss og vi blir individualister, som helst skulle fungere i et team. Det å få mennesker til å arbeide sammen, mot ett felles mål, basert på en vinnerkultur, er ikke ofte så enkelt dersom dette ikke er helt forenlig med daglige oppgaver og mål. Lagbygging og samspill må være på plass, alle må kjenne sin rolle og sine oppgaver, det samme med alle de andre på laget. Først da får vi til teamet! Teamet kan være innen en forretningsprosess, på tvers i organisasjonen, i et utviklingsprosjekt eller i helt andre dimensjoner. Har dere en etablert visjon, eller en eller flere klare målsetninger. Hva med virkemidlene for å nå dette, strategien og taktikken? Har dere klart definerte roller, hvem gjør hva, når? Og hvem samhandler denne rollen med, i et team? Er dette godt forankret i forretningen, har andre forstått hva dere arbeider med, har dere selv forstått det, liker kundene hva de ser, hva blir resultatet? Disse spørsmålene kan vi sammen ombord i «Santana» finne svarene på.

Welcome on board:

La oss begynne med å se på hvor utfordringene, eller flaskehalsene, er i dag. Hvem er involvert, hvilken gruppe, hvordan foregår dette i dag, har dere et drømmebilde om hvordan det kan bli? Er kunden involvert i utfordringen, har denne utropt misnøye selv….? Dette avdekker vi gjennom dialog i forkant av seilasen. Neste steg er å løsrive involverte ressurser, prosjektgruppen, ledergruppen, eller hvem som skal være involvert. Vi går om bord i ”S/Y Santana” og setter en kurs. Denne skal vi sammen styre mot, ved hjelp av definerte roller og team. Ikke minst skal vi lage en team-spirit som det lyser av. Underveis i seilasen skal alle få prøve de forskjellige rollene, få nok kunnskap til å utføre, samarbeide i team, stikke ut kurs, arbeide mot målet.

Vi skal arbeide for å forhindre problemstillinger underveis, ved hjelp av roller, team og oppgaver. Frivakten får andre oppgaver å arbeide med, som er relatert til problemstillingene i forretningen, basert på hvordan vi løser oppgaver om bord. Vi ankrer opp og slår leir, hvor vi fortsettes der vi slapp om bord. I tillegg skal vi utnytte oss av den stemningen en kun kan få rundt et bål i vannkanten. Neste dag fortsetter vi seilasen, til vi er ved bryggen igjen. Her konkluderer vi, og stikker kursen videre.

Hva som skjer videre avhenger av konklusjonen og kursen. Vi er helt sikker på at underveis avdekker vi svarene på mange av de problemstillinger vi tar med oss fra bryggekanten. Så er det viktig at dette bearbeides videre, slik at resultatet blir målbart og at seilasen og opplevelsen enkelt kan «regnes hjem».

Ta kontakt for mer informasjon

Welcome on board!

Legg igjen en kommentar